Apenpokken

In de podcast hun. Iedereen die ouder is dan 45 heeft die vaccinatie gehad dus enkel bij mensen onder de 45 jaar komt het virus voor In onze contreien zijn enkel gevallen bij volwassenen gemeld.


Pin Op Wakker Worden

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO gaat ervan uit dat meer gevallen van het apenpokkenvirus opduiken nu in landen extra gecontroleerd wordt op.

. Dat meldt de RTBF zaterdag en wordt aan Belga bevestigd door viroloog Marc Van Ranst. Er gaan zelfs geruchten dat de Europese Unie met Rusland aan het onderhandelen is. Hoewel de apenpokken voor de meeste mensen nieuw lijkt zijn ze dat niet.

Typically people catch monkeypox from animals in West Africa or central Africa and import the virus to other countries. De apenpokken treffen vooral kinderen lezen we hier en daar. 22 mei 2022 24 mei 2022 Administrator.

De ziekte verloopt bij mensen meestal mild. Person-to-person transmission isnt common as it requires close contact. De Europese instantie roept landen op.

Deze zoönose ziekte die van dier op mens kan overgaan komt vooral voor bij knaagdieren in Afrika. Omdat de oorlog in Oekraïne in de eerste plaats gaat om het vernietigen van biowapenlaboratoria is het niet wenselijk dat er al te veel aandacht aan wordt gegeven op dit moment. Het virus is een zoönose wat betekent dat het van dier op mens kan overgaan.

Deze week lekte een grote hoeveelheid fotos uit van Oeigoeren die door China zijn vastgezet. Voor gevluchte familieleden volgde een zoektocht door die grote berg met beelden. Monkeypox vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd is een virusinfectie die vooral in West- en Midden-Afrika voorkomt.

Apenpokken werd voor het eerst vastgesteld bij apen in 1958 vandaar de naam. Het Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding ECDC heeft voorlopig weet van 67 gevallen van apenpokken in negen lidstaten van de Europese Unie. Pas nu de ziekte zich in Europa en Noord-Amerika verspreidt en de besmettingen voor het eerst niet verbonden zijn aan reizen naar landen waar de ziekte endemisch is krijgt ze onze aandacht.

Soms komt er een reiziger uit die regio naar Europa met deze ziekte. WHO verwacht meer gevallen van apenpokken. In België zijn al negen gevallen van besmetting met het apenpokkenvirus vastgesteld.

Dat is een vertekend beeld vertelt Van Damme die opnieuw op de pokkenvaccinatie wijst. In Congo stierven dit jaar al minstens 57 mensen aan de ziekte. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk maar het is wel erg vervelend.

Monkeypox apenpokken is een virusinfectie. Meestal komt het virus alleen voor in Afrika maar op dit moment verspreidt het zich ook door Europa.


Pin Auf Aantonen


Pin Van Willem Jongkind Op Aha Wakker Worden Wii

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel